Kuudes kultakompetenssi ja muita kuulumisia alkuvuoden osalta

Kuudes kultakompetenssi ja muita kuulumisia alkuvuoden osalta

Onpas ollut positiivista kiirettä koko kevät! Löydettyämme yrityksen tammikuussa, päätimme keskittyä tiiviisti asiakkaisiin ja oman osaamisen ylläpitoon kevään aikana. Samalla olemme rakennelleet rauhassa yrityksen kulttuuria ja viilanneet tekemistä strategian samalla kirkastuessa. Ei se lopulta sen ihmeellisempää ole. Heräät aamulla, katsot mistä kulmasta tänään on järkevää lähteä asioita edistämään, ja siinä se päivä hyvin etenee.

Pääosa työstä jota teemme, on tuntipohjaista asiantuntijatyötä: neuvonantoa, konsultointia, projekteja, koulutusta, ja viansetvimistä. Se on ollut tuttua puuhaa, joten emme alkuvaiheessa lähteneet keksimään pyörää uudelleen. “Keskitytään nyt tähän, mitä mielestämme osaamme jo hyvin” kuului kirkkaalla konsultin äänellä viime vuoden lopulla, kun toimintaa suunniteltiin.

Tämän myötä tekeminen on pitkälti ohjautunut Microsoft-universumin kahteen melko laajaan kokonaisuuteen: Azureen ja Power Platformiin. Siinä missä Azure on usein kapasiteettia (ja toki paljon muutakin), Power Platform voidaan nähdä liiketoiminnan ketteröittäjänä. En ole varma, onko ‘ketteröittää‘ kovin kätevä sana, mutta se kuvaa hyvin tavoitetilaa, kun Power Platformin avulla ryhdytään sujuvoittamaan liiketoimintaa.

Aavistelin jo ensi metreiltä, että me tuskin rakennamme tuntityönä Power Apps-sovelluksia, tai maailmanluokan automaatioita Power Automatella. Kivaa sekin on!, mutta asiakkaille laajemman ymmärryksen välittäminen Power Platformin vahvuuksista (ja heikkouksista) on vienyt kaiken kapasiteetin ensimmäisiltä kuukausilta.

On siis hyvä tekemisen tahti, ja perusasiat yrityksessä ovat nyt kunnossa. Ehkäpä tiettyjä sisäisiä prosesseja voisi viilata vieläkin hienommiksi, mutta eikös niille löydy sitten aikaa heinäkuussa?

Tänään ruksimme yli jälleen yhden tavoitteen to do-listalta – kuudes Microsoftin kultakompetenssi on nyt taskussa – Gold Cloud Platform! Azure-osaamisen ja toteutustemme myötä olemme kyenneet auttamaan asiakkaitamme käyttöönotoissa, migraatioissa, ylläpidossa, tietoturvaamisessa ja vianselvityksessä. Ja ainakin toistaiseksi 100% etänä.

Muita kuulumisia – tiivistän ne tähän, koska kukaan ei jaksa lukea liirumlaarumia sivutolkulla:

  • Toimitiloja ei vielä(kään) ole – pohdimme asiaa jälleen syksyllä, ja ehkäpä 2022 myötä se oma nurkka löytyy. Kotitoimistoilla on yllättävän viihtyisää, kun kysyimme firman yhteisessä palaverissa fiiliksiä asian suhteen.
  • Heinäkuussa ajateltiin lomailla. Sehän siis tarkoittaa sitä, että ollaan yhä kotona mutta kirjaudutaan Azure Portaliin vähemmän. Tai ainakin vähemmän siihen firman tenanttiin.
  • Kaksi avointa työpaikkaa kuvattu, ja kokeneita tekijöitä laitettu hakuun ja löydettäväksi. Ei se taida helppoa kenelläkään Microsoft-kumppanilla olla juuri nyt – mutta onneksi ei ole kiire tässäkään asiassa.

Energisenä ja innokkaana kohti syksyä. Pari hyvää sisäistä projektia on nyt saatu tulille, ja syksyn myötä pääsemme jakamaan uutisia näiden osalta! 👍