Hello, world!

Hello, world!

Onpa mukava vihdoin tavata. Tänään North Advisors aloittaa virallisesti toimintansa. Ja kyllä tätä on odotettukin. Kerron lyhyesti mistä tässä nyt oikeasti on kyse.

Pohdin viime vuonna uusia haasteita tuleville vuosille. Opiskelut Hankenilla alkavat olla loppusuoralla, aiemmin perustettu yritys matkaa uusien omistajien myötä hyvin eteenpäin, ja oma kalenteri tyhjentyi 2020 lopulla. Syksyn mittaan huomasin, että into rakentaa jotain täysin uutta on suuri. Aiempi liiketoimintamme, vuonna 2009 perustettu Onsight Helsinki, oli pitkälti atomeista ja omasta selkänahasta rakennettu veljeni Antin kanssa. Nyt ajattelin, että tähän yli kymmenvuotiseen kokemukseen perustuen olisi mielenkiintoista rakentaa yritys uudelleen – v2.0, mutta tuoreemmilla Service Packeilla.

North Advisors on kuuden perustajansa näköinen firma. Halusin koota tiimin osaajista, joihin luotan – ja ennen kaikkea asiakkaat luottavat. Yhdessä Tomin, Ilkan, Mikon, Eskon ja Kimin kanssa on ollut jo nyt hienoa suunnitella tulevaa ja valmistella käytännön asioita. Jaan samalla omaa kokemustani sisäisesti ja olen herkällä korvalla kuulemassa miten asiat nähdään järkevimmin tehtäväksi.

Liiketoimintamme kulmakivenä on Microsoft Azure ja Power Platform-pilvipalvelualustat. Molemmille alustoille toteutamme ratkaisuja projektiluontoisesti. Lisäksi neuvomme, autamme, sparraamme ja toimimme luottohahmoina esimerkiksi kilpailutuksissa, vikatilanteissa ja migraatioissa. Olemme myös valmiit reilussa hengessä tekemään yhteistyötä muiden Microsoft-kumppaniyritysten kanssa – esimerkiksi lainaamalla omaa Azure- ja Power Platform-osaamistamme sinne, missä on suurin hyöty asiakkaille. Vastaavasti toteutuksissa joissa oma osaamisemme on kovin kapeaa, lyöttäydymme mielellämme hyvien tekijöiden kanssa kimppaan.

Jokainen North Advisorin asiantuntija omaa pitkän ja laajan kokemuksen. Alleviivaamatta suotta “yli 10 vuoden kokemusta,” on tärkeää että pienet naarmut ja kannukset on hankittu vuosien aikana – näin työt saadaan usein myös särmästi maaliin sovituissa raameissa.

Pohdimme myös pitkään olemassaolomme oikeutusta. Toki yrityksiä saa kuka tahansa perustaa (ja se onkin aika helppoa nykyään), mutta mitä uutta voimme tehdä? Perustyötä on turha vieroksua, ja siihen toki innolla tartumme. Kulman takana – toivottavasti pian – on päivä, kun pääsemme kertomaan enemmän asioista joita olemme kehitelleet. Pyrimme rakentamaan yritystä parhaaksi mahdollisesti työpaikaksi. Iso osa omasta ajastani tämän vuoden aikana kohdistuu varmasti yrityksen kulttuurinmuodostukseen, yhteistyömalleihin ja tarpeettomien esteiden poistamiseen.

North Advisoria ei johdeta kvartaalitalouden tai järkyttävän suurten “budjetoitujen liikevaihtotavoitteiden” kiilto silmissä. Yhtä aikamme suurinta ajattelijaa, Boratia, vapaasti lainaten – tyytyväiset asiakkaat, onnistuneet projektit, ja sitäkin tyytyväisemmät työntekijät = great success!

Emme aivan vielä ole valmiita lisäkäsiparien palkkaamiseen. Ota kuitenkin yhteyttä, jos mielenkiintosi herää nyt tai myöhemmin – avoin dialogi on usein paras tapa oppia tuntemaan puolin ja toisin, kunnes myöhemmin pystymme kasvattamaan tiimiämme.

Kiitos tähän mennessä kaikille, jotka olette tukeneet ja sparranneet ajatuksiamme North Advisorsin käynnistyksessä!

(PS. Kirjoittelin myös omaan blogiini englanniksi jatkopohdintaa tästä samasta aiheesta)